Boot in je Schoot

Ik ben altijd al gek geweest op het water, maar nooit in de gelegenheid geweest een boot te bezitten. De rede was dat "de moeder van de kinderen" destijds geen enkele interesse had in varen, mijn 4 lieve dochters er ook niets mee hadden en de financien er hiervoor niet waren. Tot het moment. . . . 

 

Tja, een bijzondere gebeurtenis; mijn lieve vriend Bert was triest genoeg "heen gegaan".

en de laatste jaren was er eigenlijk niets meer aan onderhoud gebeurd, bovendien kon de regen er vrijelijk instromen. Normaal gesproken zit het water onder de boot in dit geval zat het in de boot. Familie van Bert kon er niets mee en vroegen mij of ik er iets voor voelde. Ik wist dat de Compaenen in deze toestand sloopwaardig was, maar vond het een hele uitdaging en mijn waterliefde ofwel natuur-rust werd met dit feit beloond; (helaas ik kende de uitspraak "koop een boot werk je uit het lood, zal ik maar zeggen, nog niet). Bovendien vrouw en kinderen eruit boot erin. januari 2008, het feest kon beginnen.!  

 

De Compaenen lag op de wal in Loosdrecht bij Interboat/Wetterwille

januari 2008 eerste kennismaking met de Compaenen in stromende de regen

In de jaren daarvoor had al eens een enkele keer met Bert gezeild in de Compaenen en hij vond dat ik talent had. ja,  ja maar eigenlijk vond ik het doodeng dat zeilen; ik had geen enkele grip op die boot zoals bv in een auto. Maar goed, wel genoten en ik vond het geweldig stoer vanmezelf.

Dit moet ergens in 2000 geweest zijn.

AFMETINGEN

lengte van voor - tot achtersteven: 6,83 mtr. Grootste breedte van li tot re zwaard 2,30 mtr Dek: lengte 163 mtr, breedte bij kajuit 1,76 mtr.  Kuip breedte 0,90 mtr.  (excl bank), lengte 210 (incl bank) Spanten om de 48 a 50 cm : 3,5cm hoog , 3cm breed Bodembreedte in kajuit: voor 146; midden 154; achter 140 cm.

Zeil: Grootzeil: achterlijk 6,60 voorlijk 5,30 onderlijk 4 gaffel 1,80 meter.

        Fok: . . .